İleri Düzey SEO Teknikleri

Nursen

Paylaşımcı Üye
Katılım
24 Nis 2020
Mesajlar
1,046
Beğeniler
5
İleri Düzey SEO Teknikleri

İleri Düzey SEO Teknikleri başlığı ile sizlerle paylaştığımız bu yazımızda yalnızca tekniklerinden değil aynı zamanda doğruluğu kanıtlanan bilgilerden de bahsedeceğiz. SEO kavramı her ne kadar uzun bir süredir web dünyasını meşgul ediyor olsa da her geçen gün yeni bir teknik ya da bilgi gündeme geliyor. Bundan dolayı da doğruluk payı düşük bilgiler SEO dünyasında gereksiz yer kaplıyor. İşte bu noktada sizinle İleri Düzey SEO Teknikleri yazımız ile en güncel teknikleri ve en doğru bilgileri paylaşma gereksinimi duyuyoruz.

İleri Düzey SEO Teknikleri
1- Güncel Kalmak Her Zaman İlk Şart!
SEO için şüphesiz en önemli noktalardan biri sitenizin güncel kalmasıdır. Peki nasıl güncel bir site haline gelebilirsiniz? Aslında bu sorunun cevabı oldukça basit. Bir sitenin en önemli kısımlarından birisi blog kısmıdır. Blogunuzda yer alan yazıları düzenli aralıklarla güncellemeniz gerekir. Eğer blogda yer alan içeriklerinizin sayısı çok ise bu durum sizi biraz endişelendirebilir. Ama yine de korkmamalısınız. Çünkü güncel olmaktan kastımız içeriği tamamen değiştirmek değil. Örneğin SEO konusunda genel bir içerik oluşturdunuz. Bu içerik 1 yıl önceki haliyle hala blogunuzda yer alıyorsa bu noktada olumsuz bir durum ile karşı karşıyasınız demektir. Çünkü hangi konu olursa olsun bilgiler güncellenmekte ve tazelenmektedir. SEO ile ilgili oluşturduğunuz bu içeriğinize yeni bilgileri takviye etmeniz gerekir. Aynı şekilde mevcut bilgilerde değişiklik yaşanıyorsa bu bilgileri tekrar gözden geçirerek düzenlemelisiniz. Bu durumu daha basite indirgemek gerekirse mevcut sayfada yer alan görseli ya da yazı fontunu bile değiştirmeniz sahip olduğunuz sitenin güncel olduğunu gösterecektir.

Güncellik yalnızca blog kısmında yer alan içeriklerle alakalı değildir. Mevcut sayfalarınız üzerinde de belli aralıklarla değişiklikler yapmalısınız. Bu değişikliklerin SEO uyumu olması gerektiğini de göz ardı etmemelisiniz. Örneğin sayfada hakim olan renkleri, başlıkları, font ve boyutları bile değiştirmeniz güncellik açısından önemlidir. Bu sayede hem arama motorları hem de sitenizi takip eden kullanıcılar sitenizle ilgilendiğinizi ve sitenizin güncel olduğunu düşünecektir.

2- Site Hızını Artırın!
Site hızı, kullanıcı deneyimi ile doğrusal ilişkiye sahip bir kavramdır. Bundan dolayıda SEO çalışmalarının odak noktasında yer almaktadır. Kullanıcıların tamamı en hızlı siteye yönelir. Bu da bu ilişkinin en basit tanımıdır. Yani siteniz ne kadar hızlıysa o kadar büyük avantaj yakalarsınız. Bir kullanıcı arama motorları üzerinden aradığu bilgiye ulaşırken birçok siteye göz atar. Bunlar içerisinde de en hızlı olan kullanıcının ilgisini çeker. Hatta kullanıcı bir sonraki arama işleminde de bu web sitesini direkt olarak ziyaret eder.

Site hızı arama motorlarının taraması içinde önemlidir. CSS ve HTML W3 Validator hataları mevcutsa bunları en aza indirmeye çalışın. Hatta CSS hatalarını mümkün mertebede sıfırlamaya özen göstermelisiniz. Bu sayede taranma açısından avantaj yakalayabilirsiniz. Ayrıca site hızı ve SEO ilişkisi için adlı makalemizi incelemenizi öneririz.

3- Robots.txt Dosyasını Mutlaka Kontrol Etmelisiniz!
Robot.txt dosyası siteniz için oldukça önemlidir. Bu dosya ile arama motorlarının hangi sayfayı tarayacağını, bu sayfalarda tarama süresinin ne kadar olacağını, hangi sayfalarda tarama yapılmayacağını ve daha benzer birçok işlem için genel ayarlamaları yapabilirsiniz. Bu yüzden düzenli olarak bu dosyayı kontrol etmelisiniz. Ayrıca site haritanıza da eklemelisiniz.

4- H Taglarının Kullanımı
H Tagları doğru sıralamaya göre kullanılmalıdır. Ayrıca taglar arasında 1’den 6’ya kadar bir hiyerarşi söz konusudur. Ancak H tagı konusunda sıralamaya uymak adına oldukça saçma hatalarda karşımıza çıkmaktadır. Örneğin sayfanızda mutlaka hepsini kullanmanıza gerek yok. Ancak aradaki hiyrarşik düzene de dikkat etmeniz gerektiği gerçeğini de göz ardı etmeyin. En son kullandığınız H tagı H3 ise direk H6 tagını kullanmayın. Bunun yerine eğer içerikte çok fazla alt başlık bulunmuyorsa ve footer kısmında yer alan H tagı H6 ise bunu bolda çevirebilirsiniz.

5- Anahtar Kelime Kullanımı
İçeriklerle ve SEO teknikleri ile alakalı hemen hemen her yazımızda anahtar kelime kullanımı ve anahtar kelime oranından bahsettik. Ancak bu yazımızda anahtar kelime kullanımı ile ilgili farklı konulara değineceğiz. Bunlardan ilki yalnızca tek bir anahtar kelime üzerinde yoğunlaşmamanız. İçeriğinizde tek bir anahtar kelimeye odaklanmak yerine semantik anahtar kelimeleri de kullanmanız gerektiğini unutmayın. Diğer bir konuda sayfanın geneli ve anahtar kelime oranı ile ilgili. Anahtar kelime oranının makale üzerinden ölçülmesi için Google veri aracında sayfada içeriğin olduğu kısmın makale alanı olarak işaretlenmesi gerekir. Fakat makale sayfa içerisinde yer aldığından dolayı sayfadaki linkler, başlıklar, yorumlar, meta alanları ve açıklamalarda dikkate alınmalıdır. Tüm bunlar dikkate alınarak anahtar kelime kullanım oranı ayarlanmalıdır.

6- Kullandığınız Renklere Dikkat Edin!
Sitenizde yer alan renkler size ilk bakışta önemsiz gelebilir. Ancak kullanılan renkleri hafife almamanız gerekir. Kullanıcı yormayan, site içerisinde aradığını rahatça bulabileceği ve gezintisini rahatça yapabileceği renkleri kullanmanız gerekir. Bu sayede kullanıcıların sitede kalma sürelerini uzatabilirsiniz.

7- Backlink Kazanmaya Çalışın!
Backlink konusu SEO alanının en karışık konularından biridir. Backlink konusunda sizlerle bu yazımızda bazı temel püf noktalarına değineceğiz. Backlink aldığınız sitenin DA ve PA değerlerinin sitenizden daha yüksek olması gerekir. Ancak bu iki değer düşük ise linkin nofollow olmasına dikkat edin. Bir paravan blog ağına sahip iseniz ağda yer alan sitelerinizin her birinin doğal bir yapıda olması gerektiğini unutmayın. Sitelerin her biri kullanıcılara doğru bilgiyi verecek içeriklere sahip olmalıdır. Böylelikle banner reklam çıkışı yaparak sitenize fayda sağlayabilirsiniz. Sitenin uzantısı ne olursa olsun bir siteden çok fazla link çıkışı varsa bu sitenize fayda sağlamayacaktır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst